Oefentherapie

Helpt uw houdings- en bewegingspatroon te verbeteren. De gespecialiseerde oefentherapeut maakt een analyse van uw manier van bewegen en gaat zo op zoek naar de oorzaak van uw klacht.

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en u brengt het lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren, zodat de belasting van bijvoorbeeld uw nek en schouders afneemt. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan, en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.

Door de therapie krijgt u grip op uw pijn, u krijgt handvatten om die pijn te verminderen en u leert weer prettiger bewegen, zitten en staan.
Het is een actieve therapie, u krijgt op maat gesneden oefeningen die u ook thuis kunt doen. Bij ernstige pijn of bewegingsbeperkingen beschikt de oefentherapeut echter ook over handgrepen en ontspanningstechnieken om de pijn ook passief te verlichten. Ook als u al langer beperkingen of pijnklachten heeft kan de Oefentherapeut wat voor u betekenen. Het doorbreken van een verkeerd of moeizaam beweegpatroon is moeilijk, maar met behulp van de juiste analyse en oefeningen zeker wel mogelijk. Kom gerust langs of bel als u nog meer informatie wenst over oefentherapie Mensendieck!